• * Het Centrum voor Medisch Begeleide Voortplanting van het Universitaire Ziekenhuis Sint-Pieter is gespecialiseerd in reproductieve geneeskunde. Een referentiecentrum die het label ISO 9001: 2008 verkreeg en geaccrediteerd is bij de FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten).

Organisatie van het centrum

Het MBV-centrum van het UMC SINT-PIETER is opgedeeld in twee grote activiteitspolen:

 

A) De 6de verdieping van het gebouw 600 raadpleging en monitoring van het MBV-centrum. Daar vindt u:

  • het secretariaat waar de patiënten zich inschrijven en betalen voor de raadplegingen, de echografieën, de bloedafnamen en de geneesmiddelen.
  • de lokalen van de verpleegkundigen van het MBV-centrum waar elke ochtend de bloedafnamen gebeuren, de gonadotrofinen worden afgeleverd, eventueel de gonadotrofine-injecties worden gedaan, de telefonische inschrijvingen gebeuren van de patiënten in cyclus, de spermamonsters in ontvangst worden genomen voor IUI (intra-uteriene inseminatie) en ivf (in-vitrofertilisatie), de opvang van de patiënten voor IUI en de opvang van koppels die aanvullende informatie wensen over MBV.
  • de raadplegingskabinetten en echografiekamers van de artsen voor de dagelijkse echografieën, de IUI en de fertiliteitsraadplegingen.
  • het laboratorium voor andrologie.

 

B) De operatiezaal en het laboratorium voor in-vitrofertilisatie:

Het laboratorium van het MBV-centrum bevindt zich op de 5e verdieping van het gebouw 600 inhet operatiekwartier. De pickupzaal, waar de eicellen worden afgenomen en de embryo's worden teruggeplaatst, staat rechtstreeks in verbinding met het laboratorium voor in-vitrofertilisatie.

 

Buiten het UMC SINT-PIETER beschikt het MBV-centrum over:

  • een raadplegingsantenne binnen de IRIS Ziekenhuizen Zuid op de vestiging van Elsene, Jean Paquotstraat63 in1050 Brussel. Een keer per week (op maandagochtend) is er een fertiliteitsraadpleging door een van de artsen van het MBV-centrum van het UMC SINT-PIETER en is er een mogelijkheid van echografische monitoring en opvolging van het bloed.
  • een raadplegingsantenne binnen het universitaire ziekenhuiscentrum Brugmann, 4 Arthur Van Gehuchtenplein in 1020 Brussel. Een keer per week (op vrijdag middag) is er een fertiliteitsraadpleging door een van de artsen van het MBV-centrum van het UMC SINT-PIETER en is er een mogelijkheid van echografische monitoring en opvolging van het bloed.

 

 

Plan du site CHU Saint Pierre - Bâtiment 200, 5è étage . Département de Gynécologie-Obstétrique

Centre de Fécondation In vitro - 322, Rue Haute - Bruxelles Tel +32(0)2 535 3406 Fax +32(0)2 535 3409